Lombardsijde huldigt 60-jarige Freddy Maertens met Wielercriterium!

“Dat idee spookte al enkele jaren door mijn hoofd”, zegt Peter Germonprez, directeur Toerisme: “Toen duidelijk werd dat er niets zou gebeuren ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van onze Middelkerkse ereburger Freddy Maertens (° 13 februari 1952) ben ik met mijn idee naar buiten gekomen.

Omdat Freddy na zijn geboorte in Nieuwpoort opgegroeid is in Lombardsijde, lag de keuze voor de plaats van het gebeuren voor de hand. Rond de kerktoren hebben we een ideaal parcours van 1,1 km gevonden.

Bondgenoot is de Kusttram die haltes heeft aan het parcours en waarmee de massa toeristen aan de kust van De Panne tot Knokke voor de prijs van vijf euro (inkom inbegrepen) naar de koers kan komen. Het dernycriterium past perfect in het kader van de Lombardsijdse feesten tijdens dewelke we op zaterdag ook een optocht in het kader van alles loopt op wieltjes plus een bal populaire hebben en op zondag nog een rommelmarkt. De bedoeling is om uiteraard om dit dernycriterium in de volgende jaren verder uit te bouwen.”