Donderdag 3 augustus 2017 Na-Tour Derny Lombardsijde

 

De vijfde editie van het dernycriterium van Lombardsijde vorig jaar was er eentje om in te kaderen. Behoorlijk wat toppers aan de start, vele duizenden toeschouwers langs de kant van de weg én een heerlijk zomerweertje: alle ingrediënten waren aanwezig om er iets moois van te maken. En het moet gezegd, de renners deden hun uiterste best.

 “Het is hier verdorie ‘werkendag’”, liet topfavoriet Tom Boonen al na de eerste reeks weten. Jelle Wallays zette die eerste manche naar zijn hand.  De tweede ‘heat’ was dan weer een kolfje naar de hand van Timothy Dupont, toen regerend Belgisch zegekoning. Maar omdat Tom Boonen en Jens Debusschere nooit ver uit de buurt waren bleef het nagelbijten in het klassement, op de drempel van de Grote Finale.

Die zette Tom Boonen helemaal naar zijn hand. Meesterlijk gedirigeerd door gangmaker Walter Huybrechts versloeg de voormalige wereldkampioen opponent Jens Debusschere in een adembenemende spurt. Goed voor eindwinst in wat zijn laatste dernycriterium als actief renner is geweest.

Het jaar na Tom Boonen kijken we uit naar een nieuwe lichting en wat zij ervan gaan bakken in de Tour: Olivier Naesen, Tiesj Benoot... Maar namen noemen is nog veel te vroeg. Zeker is dat ook dit jaar het Dernycriterium in Lombardsijde de moeite waard zal zijn. Bovendien is er, in het jaar dat Freddy Maertens 65 is geworden,  voor het eerst een retrokoers, om 19 uur, net voor de finale van de profs. De sfeer van toen....

Als u zich geroepen voelt om uw  oude fiets en worstenhelm nog eens boven te halen, aarzel dan niet om in te schrijven...... Maar vooral : noteer donderdag 3 augustus in uw agenda!!!! Vanf 16u verwachten we U in het centrum van Lombardsijde!